Green Deal in de zorg

Sinds mei 2019 is Roche Nederland partner van de Green Deal Zorg. Met deze ondertekening bevestigt Roche een bijdrage te leveren aan een snellere verduurzaming van de zorgsector. De Green deal-aanpak is in 2011 opgezet door de Rijksoverheid met als doel Nederland duurzamer te maken. Inmiddels zijn er al meer dan 200 Green Deals getekend in verschillende sectoren zoals bouw, energie, biodiversiteit en voedsel. In 2018 is de Green Deal zorg gestart. Met de ondertekening maken alle partijen concrete afspraken over hun bijdrage om de verduurzaming te versnellen.

Roche zet zich in om CO2-reductie, circulair werken, medicijnresten uit grond-en oppervlaktewater en een gezond makende leef-en verblijfsomgeving te realiseren. Dit betekent bijvoorbeeld dat de voorkeur voor transport uitgaat naar scheepstransport in plaats van vliegtransport om CO2-emissie terug te dringen. Ook focussen we ons op duurzame innovaties, zoals eHealth en personalised healthcare.

Sheri Morin, Chief Purpose Officer bij Roche Nederland: “Bij Roche geloven we in het belang van duurzaam ondernemen. Dat we al 10 jaar op de eerste plaats staan van het Dow Jones Sustainability Index, bewijst dat. Onze visie om in 2025 een leider te zijn op het gebied van personalised healthcare laat ook zien dat we milieubewust zijn. Door personalised healthcare zal onnodig geneesmiddelengebruik namelijk gereduceerd worden. Dat vermindert onnodige productie, onnodig transport en onnodige bijwerkingen. We zijn er trots op om aangesloten te zijn bij de Green Deal Zorg en ik ben blij te zien dat zowel in de zorgsector als daarbuiten de samenwerking wordt opgezocht. Als we samenwerken kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en de verduurzaming versnellen.”

Rochetalk

Cathy van Beek is kwartiermaker van de Green Deal Zorg. Op 13 juni  2019 vertelde zij in een Roche Talk over dit bijzondere initiatief. Van deze presentatie is een video gemaakt.

Cathy van Beek is ook één van de geïnterviewden in een artikel over duurzaamheid in de zorg in een bijlage van de NRC op 14 september 2019.

Sustainability Index

Roche besteedt wereldwijd veel aandacht aan duurzaamheid. In 2018 stonden we voor de tiende keer bovenaan in de index voor farmaceutische bedrijven van de Dow Jones Sustainability Index.