Alledaagse helden

Meehelpen in de strijd tegen COVID-19

Terwijl de meeste Roche-medewerkers thuisblijven om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, verlaten ook vele collega's wel huis en haard. Overal ter wereld blijven productie- en verpakkingsteams bijvoorbeeld onvermoeibaar medicijnen en tests produceren en verzenden naar de mensen die ze dringend nodig hebben.

Klinische ontwikkeling en lopende onderzoeken kunnen niet zomaar stoppen. Diagnostische tests zijn hard nodig in grotere hoeveelheden dan ooit... Over de hele wereld zijn zorggemeenschappen en patiënten afhankelijk van de levering van Roche-oplossingen - elke dag. Dus verlaten ze hun familie en werken ze dag in dag uit in ploegendiensten. Op roche.com zijn de verhalen te vinden van de collega’s die soms overnachten in magazijnen om dingen 24/7 in beweging te houden. Dit zijn de alledaagse helden achter de schermen bij Roche.

Ook in Nederland kennen we alledaagse helden. Veel collega’s hebben een achtergrond in de zorg en melden zich in deze tijd als vrijwilliger aan. Anderen zoals de service engineers zorgen er onder zeer uitdagende omstandigheden voor dat de laboratoria de testen kunnen blijven uitvoeren die nodig zijn. Weer anderen zetten zich in om slimme oplossingen te bedenken voor de patiëntenzorg of op te schalen zodat meer patiënten ervan profiteren.