Veiligheid eerst 

Vanzelfsprekend staat de veiligheid van onze medewerkers en relaties op de eerste plaats. Daarom volgen wij de overheidsmaatregelen nauwgezet op. Alle zakelijke reizen zijn geannuleerd. Alle grote bijeenkomsten zijn afgezegd en worden verplaatst. Afspraken met externe gasten laten we virtueel of telefonisch doorgaan, als dat niet kan of wenselijk is verplaatsen we ze. 

Alle medewerkers zijn verplicht thuis te werken tot 6 april. Bij een vermoedelijke besmetting of twijfel bij een medewerker is er een protocol bekend gemaakt. Bij Roche Nederland werken we agile en via veel verschillende digitale tools. Dit zorgt ervoor dat we in deze periode goed met elkaar in contact staan. Digitale trainingen lopen door en hier kunnen medewerkers aan meedoen. Roche let ook op de sociale aspecten van veelvuldig thuiswerken. Er zijn verschillende informele digitale hubs, zoals een Mindfullness ochtendgroep en een Digital Coffee Corner, waar collega’s in contact blijven. Zo zorgt Roche Nederland ervoor dat al onze medewerkers optimaal kunnen werken. 

Ondertussen denken we ook verder. Zo zijn we bezig om onze Roche Dialogues online te organiseren met een digitaal platform waar gasten live vragen kunnen stellen en in digitale groepen kunnen debatteren. Naarmate zorgverleners en autoriteiten meer kennis over het coronavirus opdoen, kunnen we die kennis gebruiken om uitbraak van ziektes in de toekomst te voorkomen. Om infectieziekten te begrijpen, te behandelen en te beheersen is wereldwijde samenwerking nodig. Wij zetten ons daar met volle energie voor in.