Nathalie Pijper, team associate

Het is leuk om de wereld achter het medicijn te leren kennen
Nathalie Pijper

 

Sinds 2008 woon ik in Woerden. Ik werkte als medisch secretaresse bij het UMC Utrecht en kende Roche eigenlijk niet, tot ik werd benaderd voor de functie van team assistant. Het is wel heel fijn om zo dicht bij je werk te wonen. Daardoor heb ik veel tijd om naast mijn werk veel te sporten.

Patiëntencontact

Na mijn opleiding als directiesecretaresse, ben ik op mijn 19e als medisch secretaresse bij het UMC Utrecht begonnen. Het leek me altijd al leuk om iets met patiënten te doen en via mijn tante die bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis werkte, werd ik getipt voor een vacature bij Nefrologie. Na een half jaar stapte ik over naar Medische Oncologie, een heel interessante afdeling met veel artsen en veel verschillende behandelmogelijkheden. Het patiëntencontact vond ik erg leuk. Nadat een patiënt bij de arts geweest is, komt hij bij jou om even een praatje te maken en de afspraken te maken die in het kader van de behandeling gemaakt moeten worden. Het was ook wel eens verdrietig, want met sommige patiënten bouwde je echt een band op en dan moest je daar toch afscheid van nemen.

Vraagbaak

Toen ik dat werk ongeveer vier jaar had gedaan, werd ik benaderd om team assistant te worden bij Roche. Dat is nu zo’n acht jaar geleden. Het leek me heel leuk om de wereld achter het medicijn te leren kennen en ik was ook wel toe aan iets anders. Als team assistant ondersteun je het team dat in een bepaald therapeutisch gebied werkt. Je helpt onder andere bij het organiseren van congressen, het ontwikkelen van voorlichtings- of andere materialen en de aanvragen voor sponsoring. Als team assistant ben je dé vraagbaak voor de binnen- en de buitendienst. Je leidt de goedkeuringsprocedures voor de verschillende activiteiten in goede banen. Het werken in de farmaceutische industrie is aan strenge regels gebonden. Alle communicatie die naar buiten gaat bijvoorbeeld, wordt beoordeeld door de afdeling Compliance en de afdeling Regulatory Affairs.

Nascholing

Op dit moment werk ik voor reumatologie en ondersteun ik een deel van het borstkankerteam. Heel actieve productspecialisten en productmanagers, die onder andere ook veel nascholingen organiseren voor verpleegkundig specialisten. Ik verzorg dan de accreditatieaanvraag, zodat de deelnemers accreditatiepunten kunnen krijgen. Ook zorg ik dat de presentaties die worden gegeven, worden goedgekeurd en dat er dienstverleningsovereenkomsten worden afgesloten met de sprekers. Hoe meer ik hen uit handen neem, hoe meer tijd zij hebben om in het veld te zijn in contact met artsen en verpleegkundigen.

Team

Binnen Roche is veel interne mobiliteit. Zo heb ik ook voor nefrologie en virologie gewerkt. Eerst vond ik al die verandering lastig, maar intussen ben ik het wel gaan waarderen. Je leert het hele bedrijf goed kennen en werkt met veel verschillende mensen samen. Als team assistants zitten we overal ergens anders, maar zijn we ook een hecht team. Als een van de collega’s het erg druk heeft, springt een ander bij. We wisselen onderling veel kennis uit en pakken samen dingen op, die beter kunnen. We delen best practices en doen iets met ideeën om de werkprocessen te verbeteren. De sfeer bij Roche is heel goed. Ook al hebben we dan geen direct contact met patiënten, iedereen realiseert zich heel sterk hoe belangrijk onze geneesmiddelen zijn voor de patiënten die ze nodig hebben en doet zijn uiterste best om alles zo efficiënt en zorgvuldig mogelijk te laten verlopen.

Duiken

Duiken is een passie van mij. In mijn vrije tijd was ik duikinstructeur en het was altijd mijn droom om een paar jaar in het buitenland te wonen en te werken. Vijf jaar geleden besloot ik samen met mijn vriend die droom te realiseren. We zegden allebei onze baan op, zetten ons huis te huur en zijn naar Bonaire vertrokken. Daar hebben we drie jaar als duikinstructeur gewerkt. Een prachtige tijd. Na drie jaar hadden we alles uit ons avontuur gehaald wat erin zat en besloten we terug naar Nederland te gaan. Toen moest ik natuurlijk weer op zoek naar een baan. Gelukkig had ik altijd goed contact gehouden met mijn Roche-collega’s en al snel kreeg ik een seintje, dat er een vacature was. Sinds een jaar ben ik weer terug. Ik vind het heerlijk om weer in Nederland te zijn en ben ontzettend blij dat we het avontuur zijn aangegaan en prijs me gelukkig weer bij Roche te kunnen werken.