Onze manier van werken

Ben je een aanpakker? Dat is kwaliteit die past bij Roche. We staan midden in een wereld waarin ontwikkelingen zich in rap tempo opvolgen. Waarin snelle oplossingen worden gevraagd, maar ook nog veel barrières te overwinnen zijn. Vind je dat een uitdaging? Bij Roche hebben we die uitdaging enkele jaren geleden met nieuwe energie opgepakt. Om sneller te kunnen inspelen op de vraag naar oplossingen in de zorg, hebben we de traditionele manier van werken losgelaten.

Sinds 2019 werken we volgens agile principes, waarin transparantie,  feedback en continu leren een grote rol spelen. Als je bij Roche start, nemen we je vanaf de eerste dag mee in onze agile manier van werken. Je werkt samen met je collega’s in korte cycli aan oplossingen en ideeën. We ondersteunen je zoveel mogelijk om zelf taken aan te pakken, zelf de verantwoordelijkheid te voelen en te nemen. We stimuleren je om in- en externe netwerken te creëren die helpen om je werk verder te brengen. Je krijgt van ons de kans om contacten te leggen en samenwerkingen te zoeken om zo slim gebruik te maken van de kennis die we in onze netwerken hebben.

Squads en chapters

In onze agile manier van werken, werken we in squads en chapters. Squads zijn zelfstandig werkende teams van Roche-medewerkers, die zich richten op het realiseren van een specifiek lange termijn doel van de Roche-organisatie. Denk aan ontwikkelingen binnen een ziektebeeld of behandelmethodes. In een chapter komen medewerkers met verwante specialismen bij elkaar om van elkaar te leren en samen te groeien in het vakgebied of specialisme. Inspirerend is dat je samen met bevlogen collega’s werkt aan opdrachten die impact hebben op nieuwe ontwikkelingen en innovaties.

Squads wisselen op grond van de wisselende vraagstukken en uitdagingen die we als Roche hebben. Afhankelijk van je rol en functie kun je in de loop van je Roche-carrière in verschillende samenstellingen binnen squads samenwerken. Zo kun je via verschillende uitdagingen je expertise uitbouwen.