Onze manier van werken

Ben je een aanpakker? Dat is kwaliteit die past bij Roche. We staan midden in een wereld waarin ontwikkelingen zich in rap tempo opvolgen. Waarin snelle oplossingen worden gevraagd, maar ook nog veel barrières te overwinnen zijn. Vind je dat een uitdaging? Bij Roche hebben we die uitdaging enkele jaren geleden met nieuwe energie opgepakt. Om sneller te kunnen inspelen op de vraag naar oplossingen in de zorg, hebben we de traditionele manier van werken losgelaten.

Sinds 2019 werken we volgens agile principes, waarin transparantie,  feedback en continu leren een grote rol spelen. Als je bij Roche start, nemen we je vanaf de eerste dag mee in onze agile manier van werken. Je werkt samen met je collega’s in korte cycli aan oplossingen en ideeën. We ondersteunen je zoveel mogelijk om zelf taken aan te pakken, zelf de verantwoordelijkheid te voelen en te nemen. We stimuleren je om in- en externe netwerken te creëren die helpen om je werk verder te brengen. Je krijgt van ons de kans om contacten te leggen en samenwerkingen te zoeken om zo slim gebruik te maken van de kennis die we in onze netwerken hebben.

Squads en chapters

In onze agile manier van werken, werken we in squads en chapters. Squads zijn zelfstandig werkende teams van Roche-medewerkers, die zich richten op het realiseren van een specifiek lange termijn doel van de Roche-organisatie. Denk aan ontwikkelingen binnen een ziektebeeld of behandelmethodes. In een chapter komen medewerkers met verwante specialismen bij elkaar om van elkaar te leren en samen te groeien in het vakgebied of specialisme. Inspirerend is dat je samen met bevlogen collega’s werkt aan opdrachten die impact hebben op nieuwe ontwikkelingen en innovaties.

Squads wisselen op grond van de wisselende vraagstukken en uitdagingen die we als Roche hebben. Afhankelijk van je rol en functie kun je in de loop van je Roche-carrière in verschillende samenstellingen binnen squads samenwerken. Zo kun je via verschillende uitdagingen je expertise uitbouwen.

Chapters en rollen

Binnen Roche hebben we twaalf verschillende chapters. En daarbinnen hebben we verschillende rollen voor onze medewerkers. We praten liever over rollen dan ‘functies’. We vinden belangrijker dat je een waardevolle rol speelt in de ontwikkeling van Roche, dan wat je functie is. Voel je het verschil?
Wanneer je kijkt naar de focus van de verschillende chapters, kun je je vast al een voorstelling maken van de rollen die daarbinnen belangrijk zijn:

Onze medewerkers

Als je bij Roche komt werken, zul je kennis maken met veel nieuwe collega’s. Allemaal hebben ze een eigen rol binnen onze organisatie. Minstens zo interessant is dat ze ook allemaal een eigen achtergrond en verhaal hebben. Geïnteresseerd? Maak kennis met:

Maarten Willems

Maarten Willems werkte voorheen in de consumententechnologie. In 2019 maakte hij de overstap naar Roche om zijn kennis te gebruiken in de zorgsector. Hij kwam met Roche in contact via een speciaal interactief recruitment evenement en raakte geïnteresseerd in Roche. Nu werkt Maarten als Healthcare partner waar hij medisch inhoudelijke onderwerpen oppakt tot commerciële gesprekken of samenwerkingen start om verbetering in de zorg te realiseren.

Mariëlle Gallegos Ruiz

Mariëlle Gallegos Ruiz heeft een achtergrond in moleculaire biologie en werkte in een lab. Ze was benieuwd hoe de juiste medicijnen bij de juiste patiënt terecht kan komen. Tegenwoordig werkt ze als Outcome Data Manager bij Roche. In haar werk is zij een linkin pin om bestaande medicijnen op de markt goed bereikbaar te houden en vragen op te lossen. Ze bouwt aan een data infrastructuur om processen rondom de gezondheidszorg in Nederland te organiseren en te sturen.

Fleur Pool

Fleur Pool is afgestudeerd als gezondheidseconoom. Afgelopen jaren leerde zij Roche kennen op internationaal niveau door functies te vervullen in Basel en Australië. Op dit moment is ze weer werkzaam bij Roche Nederland als Market Access Manager. Fleur zet zich nu dagelijks in om medicijnen in de basisverzekering te krijgen zodat de patiënt toegang krijgt tot de behandeling. Ze werkt samen met verzekeraars, de overheid, voorschrijvers en ziekenhuizen om een geneesmiddel daadwerkelijk zo snel mogelijk en duurzaam de patiënt te behandelen.

Paul Souren

Paul Souren werkt sinds 2009 bij Roche. Afgelopen jaren heeft hij oa vanuit het hoofdkantoor in Basel gewerkt als product manager. Sinds 2019 werkt hij weer in Nederland maar toch in een internationaal team als Enterprise Agile Coach. Hij helpt mensen en de organisatie om innovaties sneller bij de patiënt te krijgen en zet zich dagelijks in voor de transformatie bij Roche Nederland.