Keuzes maken in de kantoortuin

Sinds 2015 biedt Roche aan al haar medewerkers Mindfit aan. Om in deze continu veranderende wereld met een grote hoeveelheid prikkels die om aandacht vragen effectief te kunnen zijn, is het van cruciaal belang om te kunnen focussen, prioriteiten te stellen en de juiste dingen te doen. Mindfulness trainer Petra Keuchenius van The Potential Project geeft de training.

“In het Mindfitprogramma train je je brein de aandacht te richten op zaken waar je zelf voor kiest,” vertelt Keuchenius. “Onze hersenen zijn zo geprogrammeerd dat ze overal op in willen gaan. Alles wat er om ons heen gebeurt, willen we wat mee. De hele dag door kunnen we afgeleid worden, verleid worden door andere zaken, dan we eigenlijk willen. Dat kan aan het eind van de dag een onvoldaan gevoel geven en in het ergste geval ervoor zorgen dat mensen opbranden. Vanuit werkgeversstandpunt is dat ook niet productief. Bij Mindfit leer je overzicht houden, het grote plaatje te blijven zien en niet automatisch in te gaan op al die impulsen.”

Mythe

Multitasken is een mythe, zo wordt steeds duidelijker uit neurobiologisch onderzoek. Multitasken betekent heel snel switchen tussen taken, in plaats van taken tegelijk te doen. Het gevolg: meer stress, continu gevoel van onrust, je doet alles half. Door je brein te trainen werkelijk aandacht te geven aan wat je echt belangrijk vindt, worden je talenten beter benut. Dat is bepaald geen quick fix. Het Mindfitprogramma bestaat uit tien wekelijkse sessies van anderhalf uur. Tijdens de training wordt inzicht gegeven in de werking van de hersenen, zodat je begrijpt wat je aan het doen bent. Door daarnaast dagelijks 10 minuten per dag begeleid door een app te trainen, verander je je brein zodat je niet meer automatisch gaat multitasken en weer in staat bent te focussen  Mindfit is een combinatie van oefeningen én delen van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

Training

Petra Keuchenius: “Mijn passie is mensen door inzicht en oefening te helpen hun eigen potentie en de potentie van de organisatie beter te benutten.” Bij Roche zijn inmiddels zo’n 135 mensen getraind, ook het Leadership Team. Inmiddels is de zesde groep van 20 actief. Daarnaast zijn er twee tot drie inspiratiebijeenkomsten per jaar om Mindfit levend te houden. Na de aanvankelijke scepsis is het een onderdeel van de cultuur geworden. Er is respect en begrip als je even niet gestoord wilt worden. Het gebouw is er ook op ingericht: naast kantoortuinen zijn er een stilteruimte en veel spreekkamers waar je kunt overleggen of bellen.

Betekenis

“Vooral millennials reageren positief”, merkt de trainer. “Jezelf kunnen ontwikkelen is voor hen een heel belangrijke arbeidsvoorwaarde. Ze willen een betekenisvolle baan, waarin ze zich verbonden voelen met hun managers en collega’s.” Deelnemer Thomas Buijsman is Medical Science Liaison. Hij voelt meer rust en ruimte in zijn hoofd, sinds hij Mindfit doet. Elke dag oefent hij tien minuten. Dat zorgt ervoor dat hij er zich eerder van bewust is afgeleid te worden, waarna hij zich weer beter kan focussen. Mindfit heeft een positieve invloed op zijn creativiteit. “Ik krijg vaker nieuwe ideeën,” geeft hij aan. Ook communicatiemanager Linda Dinkgreve heeft er baat bij. “Doordat ik nu regelmatig heel bewust een break neem, behoud ik meer rust en overzicht over mijn taken, zowel zakelijk als privé, en ben ik effectiever dan eerst toen ik alsmaar door bleef gaan.”

The Potential Project is een wereldwijde organisatie opgericht door de Deen Rasmus Hougaard. In MT staat een interview met hem. Naast  Roche doen ook grote bedrijven als Google, Facebook, McKinsey en Accenture inmiddels aan mindfullness. Waarom? “We leven in een PAID-realiteit. Pressure, Always on, Information Overload en Distraction.” Mindfit traint je om daarmee om te gaan.