Onderzoek en ontwikkeling

Innovatieve oplossingen vinden voor medische problemen is waar het om gaat bij Roche. Wij streven ernaar om door middel van onderzoek en ontwikkeling de gezondheidszorg beter af te stemmen op de behoeften van de patiënt.

Aangezien Roche beschikt over zowel een divisie Diagnostiek als een divisie Geneesmiddelen, is Roche bij uitstek in staat bij te dragen aan vooruitgang op het gebied van personalised healthcare en nieuwe wegen te vinden om ziekten te voorkomen, diagnosticeren en behandelen.

De behandeling afstemmen op de patiënt is een ambitieus doel. Er zijn hiervoor tegenwoordig weliswaar moleculaire inzichten en technologieën beschikbaar, maar het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen en diagnostische markers blijft een complexe en tijdrovende onderneming. Innovatie vereist doorzettingsvermogen, een langetermijnperspectief en hoge investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

Uitgangspunt voor onderzoek en ontwikkeling is de medische noodzaak. Roche ontwikkelt innovatieve geneesmiddelen die bijdragen aan de kwaliteit van leven van patiënten. Onze onderzoekers streven ernaar de onderliggende biologie van de ziekte steeds beter te begrijpen en stoffen te ontwikkelen die daarop kunnen ingrijpen.

Samenwerken

Om ervoor te zorgen dat er voldoende nieuwe geneesmiddelen in de ontwikkelingspijplijn zijn, heeft Roche een uniek innovatienetwerk opgebouwd van onafhankelijke onderzoeks- en ontwikkelingscentra opgebouwd. Drie Pharma-units werken onafhankelijk binnen de groep: Pharma Research and Early Development (pRED), Genentech Research and Early Development (gRED) en Chugai in Japan. Samen met meer dan 150 partnerorganisaties over de hele wereld wordt in dit netwerk gewerkt aan een diversiteit aan onderzoeksbenaderingen, en maakt het de toegang tot nieuwe technologieën en veelbelovende kandidaat-geneesmiddelen mogelijk.

Daarnaast zijn er vier Diagnostische R&D-units: Professional Diagnostics, Molecular Diagnostics, Tissue Diagnostics en Diabetes Care. Door tests te ontwikkelen die patiënten en artsen relevante medische informatie opleveren, dragen we bij aan betere zorguitkomsten.

Een ontwikkeling van de laatste tijd is dat wordt samengewerkt op het gebied van data-analytics.

Innovatie

In 2017 is door Roche ruim 8,76 miljard euro geïnvesteerd in R&D, vijf procent meer dan het jaar daarvoor.  In de gezondheidszorg staat Roche op de eerste plaats als het gaat om investeringen in R&D. Wereldwijd staan we op nummer 7 in de lijst van bedrijven die investeren in R&D.

Onderzoeksproces