Andrew Plank nieuwe General Manager Roche Nederland

Andrew Plank is met ingang van 1 maart 2023 benoemd tot General Manager voor Roche Nederland B.V. In deze rol zal hij leiding geven aan de de farmaceutische divisie van het bedrijf in Nederland.

Andrew brengt een brede ervaring in de gezondheidszorg mee. In 2001 startte hij bij Roche Diagnostics en bekleedde daar verschillende functies in de Verenigde Staten, Zwitserland en Canada. Na drie jaar als Vice President & International Business Leader in Oncology & Endocrinology, Centralized & Point of Care Solutions, werd Andrew benoemd tot President & General Manager van Roche Diagnostics Canada in 2019. Andrew volgt Maturin Tchoumi op, die is benoemd tot Area Head Africa voor Roche Pharmaceuticals.

"Ik kijk er naar uit om de farmaceutische activiteiten in Nederland te leiden. Het land heeft één van de beste gezondheidszorgsystemen in Europa en de wereld en wordt tegelijkertijd geconfronteerd met uitdagingen in termen van groeiende vraag, druk op personeel en budgetten. Als één van de meest innovatieve landen zie ik grote kansen om meer voordelen voor patiënten te brengen en tegelijkertijd de kosten voor de samenleving te verlagen", aldus Andrew. "Zoals ik heb geleerd staan de Nederlanders bekend om hun "polderoverleg", een constructieve permanente dialoog tussen belanghebbenden. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van die discussie met alle stakeholders in het gezondheidszorg ecosysteem.”

M-NL-00001590

Deze website met het internetadresbevat informatie die is bedoeld voor een breed publiek en is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

ContactRoche InternationaallinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeOver RocheMedicijnenWerken bijMediaVerhalenPrivacy policyLegal statement (gebruiksvoorwaarden)Meld bijwerkingen