BNR ontwikkelt podcast rondom kanker diagnostiek

Radioplatform BNR heeft vijf podcast afleveringen ontwikkeld rondom Kanker. In Kanker Te Lijf spreekt gastheerTom van ‘t Hek met verschillende specialisten, behandelend artsen en (voormalig) patiënten over de ontwikkelingen rondom kanker. In vijf afleveringen onderzoeken zij vanuit verschillende invalshoeken of kanker ooit een chronische aandoening wordt of kan worden teruggedrongen. De podcast is mede mogelijk gemaakt door Roche.

Op 4 september zijn de eerste twee (van de vijf) afleveringen live gegaan. In despreekt Tom van ’t Hek met Hoogleraar Hans Gelderblom (Hoofd medische Oncologie bij het Leids Universitair Medisch Centrum). Hierin bespreken ze hoe ver onderzoek en behandelingen zijn met kanker. In deduikt BNR in de diagnostiek van kanker met onder andere ‘genomic profiling’. Wat is dit en wanneer zet je het in? Roland Kuiper (Moleculair geneticus) leidt de onderzoeksgroep in het Prinses Maxima Centrum en vertelt hier meer over.

Roche ontwikkelt zowel geneesmiddelen als diagnostische hulpmiddelen ten behoeve van de behandeling van kanker. Door deze genees- en hulpmiddelen ondersteunen wij de arts in het stellen van een scherpe diagnose waardoor de juiste behandeling op het juiste moment aan de juiste patiënt wordt geven. De podcast als Kanker Te Lijf is een interessant platform om deze kennis te delen bij een breder publiek, wat zorgt voor meer bewustzijn rondom de wereld van oncologie.

Deze website met het internetadresbevat informatie die is bedoeld voor een breed publiek en is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

ContactRoche InternationaallinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeOver RocheMedicijnenWerken bijMediaVerhalenPrivacy policyLegal statement (gebruiksvoorwaarden)Meld bijwerkingen