Hans Clevers benoemd tot hoofd Roche Pharma Research and Early Development

Roche heeft aangekondigd dat Johannes (Hans) Clevers (1957), MD, Ph.D. met ingang van 18 maart 2022 wordt benoemd tot het nieuwe hoofd van Roche Pharma Research and Early Development (pRED). Hans Clevers wordt lid van het uitgebreide Corporate Executive Committee en zal werkzaam zijn in Basel. Clevers zal terugtreden uit de Board of Directors waar hij sinds 2019 lid van is. Een opvolger voor deze functie zal op een later tijdstip worden bekendgemaakt. Clevers volgt William Pao (1967), M.D., Ph.D. op.

Hans Clevers is Nederlands en heeft biologie en geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in Nederland, waar hij ook promoveerde. Momenteel is hij hoogleraar Moleculaire Genetica aan de Universiteit Utrecht, Principal Investigator bij het Hubrecht Institute en het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en Oncode Investigator. Daarnaast is hij lid van verschillende wetenschappelijke adviesraden, waaronder het Francis Crick Institute, en is hij mede-oprichter van verschillende bedrijven over de hele wereld. Hij ontving meerdere internationale onderscheidingen en is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de National Academy of Science in de Verenigde Staten, Académie des Sciences in Frankrijk en The Royal Society in het Verenigd Koninkrijk.

Deze website met het internetadresbevat informatie die is bedoeld voor een breed publiek en is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

ContactRoche InternationaallinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeOver RocheMedicijnenWerken bijMediaVerhalenPrivacy policyLegal statement (gebruiksvoorwaarden)Meld bijwerkingen