Hans Clevers benoemd tot hoofd Roche Pharma Research and Early Development

Roche heeft aangekondigd dat Johannes (Hans) Clevers (1957), MD, Ph.D. met ingang van 18 maart 2022 wordt benoemd tot het nieuwe hoofd van Roche Pharma Research and Early Development (pRED). Hans Clevers wordt lid van het uitgebreide Corporate Executive Committee en zal werkzaam zijn in Basel. Clevers zal terugtreden uit de Board of Directors waar hij sinds 2019 lid van is. Een opvolger voor deze functie zal op een later tijdstip worden bekendgemaakt. Clevers volgt William Pao (1967), M.D., Ph.D. op.

Prof.dr. Hans Clevers
Na de kans te hebben gehad om nauw samen te werken met Hans Clevers als lid van de Roche Board, kon ik niet blijer zijn hem als de nieuwe leider voor pRED te hebben. Zijn uitstekende wetenschappelijke referenties, collaboratieve en pragmatische stijl en uitstekend leiderschap zullen ons aanhoudende succes en sterke momentum in de komende jaren mogelijk maken om wetenschap te vertalen in medicijnen voor patiënten over de hele wereld.
Severin Schwan
Roche's CEO

Hans Clevers is Nederlands en heeft biologie en geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in Nederland, waar hij ook promoveerde. Momenteel is hij hoogleraar Moleculaire Genetica aan de Universiteit Utrecht, Principal Investigator bij het Hubrecht Institute en het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en Oncode Investigator. Daarnaast is hij lid van verschillende wetenschappelijke adviesraden, waaronder het Francis Crick Institute, en is hij mede-oprichter van verschillende bedrijven over de hele wereld. Hij ontving meerdere internationale onderscheidingen en is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de National Academy of Science in de Verenigde Staten, Académie des Sciences in Frankrijk en The Royal Society in het Verenigd Koninkrijk.

Media
Nieuwsberichten
Ontdek meer
Woerden, 02.02.2022

please be aware that you are leaving this website.