Jacco Lieste nieuwe medisch directeur Roche Nederland

Jacco Lieste is per 1 januari benoemd als medisch directeur van Roche Nederland B.V. Hiermee is hij verantwoordelijk voor de medisch-inhoudelijke zaken van de farmaceutische divisie van het bedrijf in Nederland. Jacco maakt deel uit van het leadership team.

Jacco is gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op het terrein van de neuro-endocrinologie. Dat is de wetenschap die alle vormen van interactie tussen het zenuwstelsel en het hormoonstelsel bestudeert. Vervolgens werkte hij bij respectievelijk AstraZeneca, AbbVie, Bristol-Myers Squibb en Novartis. Bij Novartis was hij werkzaam als medisch directeur oncology.

Jacco Lieste: “Roche is een prachtig bedrijf dat een enorm mooie staat van dienst heeft op het gebied van wetenschappelijke prestaties, gericht is op samenwerking en een bijdrage levert aan een duurzaam zorgstelsel. Het spreekt me erg aan om met alle belanghebbenden te werken aan duurzame en werkbare oplossingen die waarde creëren voor iedereen. De problemen in de huidige gezondheidszorg kunnen we beter aanpakken als we van een versnipperd datasysteem naar een netwerk gaan van onderling verbonden gezondheidsgegevens. Dat gaat nóg meer behandelingen op maat en precisiegeneeskunde mogelijk maken. Daar zet ik mij graag voor in.”

Roche is in 1896 in Bazel, Zwitserland, opgericht als een van de eerste industriële fabrikanten van medicijnen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot 's werelds grootste biotechnologiebedrijf en wereldwijd leider in in-vitro diagnostiek. Het bedrijf wil door wetenschappelijke excellentie nieuwe medicijnen en diagnostiek ontdekken en ontwikkelen om wereldwijd levens van patiënten te redden en de  kwaliteit van leven te verbeteren.  We zijn een pionier in gepersonaliseerde gezondheidszorg en willen de manier waarop gezondheidszorg wordt geleverd transformeren om een ​​nog grotere impact te hebben. Om iedereen de beste zorg te bieden werken we samen met veel belanghebbenden en bundelen we onze krachten in diagnostiek en farmacie met de inzichten in medische data vanuit de klinische praktijk.

Roche streeft naar een ​​langetermijnperspectief in alles wat we doen. We zijn door de Dow Jones Sustainability Index voor het dertiende achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot een van de meest duurzame bedrijven in de farmaceutische industrie . Deze onderscheiding weerspiegelt ook onze inspanningen om de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren samen met lokale partners in elk land waar we werk.

Genentech, in de Verenigde Staten, is een volledig eigendom van de Roche Group. Roche is de meerderheidsaandeelhouder in Chugai Pharmaceutical, Japan. Kijk voor meer informatie op

M-NL-00001499

Deze website met het internetadresbevat informatie die is bedoeld voor een breed publiek en is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

ContactRoche InternationaallinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeOver RocheMedicijnenWerken bijMediaVerhalenPrivacy policyLegal statement (gebruiksvoorwaarden)Meld bijwerkingen