Roche heeft aangekondigd dat het zijn inzet voor het humanitaire hulpprogramma van de World Federation of Hemophilia (WFH) verlengt tot eind 2028. Roche gaat behandelingen leveren aan het WFH Humanitarian Aid Program om zo’n 1.000 mensen met hemofilie A te blijven behandelen op locaties waar er weinig tot geen toegang is tot behandeling. Het partnerschap, dat oorspronkelijk werd opgericht door Roche en de WFH in februari 2019, zorgde ervoor dat patiënten in ontwikkelingslanden voor de eerste keer toegang kregen tot een profylactische behandeling. Van de gedoneerde behandelingen hebben sindsdien meer dan 940 mensen in 30 landen geprofiteerd.

"Onze hernieuwde inzet stelt ons in staat om mensen met hemofilie A, die dit het meest nodig hebben, te blijven helpen", zegt Bill Anderson, CEO van Roche Pharmaceuticals. "We zijn er trots op door de WFH erkend te zijn als een Visionaire Ondersteuner van het Programma en zijn verheugd aan te kondigen dat onze inzet voor het WFH Humanitarian Aid Program is verlengd tot 2028."

"Vorig jaar was een recordjaar voor het WFH-programma voor humanitaire hulp, dat levensveranderende behandelingen toegankelijk blijft maken voor degenen die dit het hardst nodig hebben", zegt Cesar Garrido, president van de WFH. "Met de voortdurende steun van Roche kunnen we doorgaan om mensen met bloedingsstoornissen de hoop te geven een normaal leven te leiden door middel van profylactische behandeling."

Het WFH-programma voor humanitaire hulp verbetert het gebrek aan toegang tot zorg en behandeling door de broodnodige ondersteuning te bieden aan mensen met erfelijke bloedingsstoornissen in ontwikkelingslanden. Door patiënten een meer voorspelbare en duurzame stroom van donaties voor humanitaire hulp te bieden, maakt het WFH Humanitaire Hulpprogramma het voor patiënten mogelijk om consistente en betrouwbare toegang tot behandeling en zorg te krijgen. Ga voor meer informatie over het WFH-programma voor humanitaire hulp naar

M-NL-00001217

Deze website met het internetadresbevat informatie die is bedoeld voor een breed publiek en is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.