De Universiteit Utrecht, samen met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht), wil bijdragen aan wereldwijde verbeteringen door complexe vraagstukken interdisciplinair te benaderen. Door kennis en praktijk te verbinden, biedt de universiteit haar studenten de kans om zich breed te ontwikkelen en een betekenisvolle rol in de samenleving te spelen – zowel nu als in de toekomst.
“Het gaat er in deze samenwerking omdat we op een andere manier kijken naar de opleiding van onze master- en PhD studenten, maar ook die van artsen. Die krijgen na hun studie een rol in een steeds complexere wereld van de gezondheidszorg, waarbij naast de dilemma’s van medische, ethische, financiële en algemeen maatschappelijke aard een rol spelen”, zegt rector magnificus Henk Kummeling van de UU. “Bij zo’n brede opleiding past dat studenten zich tijdig verdiepen in de dialoog die hun vakgebied heeft met de samenleving.”
Ook Roche is ervan overtuigd dat samenwerking tussen de verschillende partijen cruciaal is. Charlotte Schmidt is Healthcare System Partner en initiator van het project bij Roche in Nederland “De samenwerking met de universiteit biedt ons de kans om de kennis en frisse ideeën van studenten te combineren met onze expertise in geneesmiddelenontwikkeling. Vanuit verschillende perspectieven pakken we urgente vraagstukken in de gezondheidszorg aan, zoals toegang tot zorg en duurzaamheid. Daarnaast hechten we veel waarde aan het bijdragen aan de educatie van toekomstige werknemers en leiders. Samen kunnen we zo "innovatieve oplossingen ontwikkelen en echte impact creëren in de zorg.”
Roche streeft ernaar partnerschappen aan te gaan die het gezondheidssysteem verder verbeteren. Dit samenwerkingsverband met de Universiteit Utrecht en UMC Utrecht onderstreept Roche’s inzet voor het bevorderen van academische samenwerking en het overbruggen van de kloof tussen wetenschappelijk onderzoek en klinische toepassingen.
Kernpunten van de samenwerking, met een speciale nadruk op studentenuitwisseling, zijn:
Studenten Challenges organiseren: challenge-based learning biedt studenten, individueel of in multidisciplinaire groepen,de unieke kans om te werken aan reële casestudies en uitdagingen in de gezondheidszorg op te lossen.
Ontwikkelen van educatie voor professionals: er worden nieuwe vormen van onderwijs gecreëerd om externe partnerschappen te versterken en studenten te helpen praktijkervaring op te doen. Dit helpt studenten om direct toepasbare kennis op te doen binnen hun vakgebied.
Faciliteren van stages en community engaged learning: Studenten krijgen de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen via stages en projecten met maatschappelijke impact, in samenwerking met Roche. Deze ervaringen stimuleren zowel professionele ontwikkeling als betrokkenheid bij maatschappelijke uitdagingen in de gezondheidszorg.
Door deze samenwerking willen Roche en de Universiteit Utrecht en UMC Utrecht een brug slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en praktische toepassingen in de medische wereld, terwijl ze studenten de kans bieden om hun horizon te verbreden via waardevolle uitwisselingen.
M-NL-00002180
Deze website met het internetadres