Vergoedingsregeling geneesmiddel behandeling SMA

Roche is verheugd dat per 1 juli het geneesmiddel risdiplam wordt opgenomen in het basispakket. Hiermee komt een extra optie beschikbaar voor de behandeling van patiënten met spinale musculaire atrofie (SMA). De minister heeft besloten dat het middel voor een bepaalde groep SMA patiënten beschikbaar zal zijn. Voor vragen hierover adviseren wij patiënten contact op te nemen met hun arts.

Joost Geenen, verantwoordelijk voor geneesmiddelvergoeding bij Roche, reageert verheugd: “We zijn blij dat er na een intensief traject nu een extra behandelingsoptie beschikbaar is voor deze groep SMA patiënten. Daarnaast willen we alle betrokkenen bedanken voor de inzet en samenwerking. Tegelijkertijd is het werk nog niet af, omdat een deel van de patiënten nog steeds geen passende behandelmogelijkheid heeft. Wij blijven ons daarom inzetten om deze medicatie voor alle patiënten beschikbaar te krijgen.”

M-NL-00001758

Deze website met het internetadresbevat informatie die is bedoeld voor een breed publiek en is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

ContactRoche InternationaallinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeOver RocheMedicijnenWerken bijMediaVerhalenPrivacy policyLegal statement (gebruiksvoorwaarden)Meld bijwerkingen