Roche is uitgeroepen tot een van de drie meest duurzame gezondheidszorgbedrijven in de in de Dow Jones Sustainability Indices

  • De rangschikking erkent de inzet van Roche voor duurzaamheid als een integraal onderdeel van haar bedrijfsstrategie. 

  • Roche presteerde bijzonder goed op het gebied van innovatiemanagement, toegang tot gezondheidszorg, uitstoot van broeikasgassen, waterbeheer, hulpbronnenefficiëntie en circulariteit, indicatoren van arbeidspraktijken en mensenrechten

  • Dit is het 15e opeenvolgende jaar dat Roche zijn leidende positie behield

Roche is opnieuw erkend als een van de meest duurzame bedrijven in de Pharmaceuticals-index van de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI). Roche staat op nummer drie in de index, Chugai Pharmaceuticals, een lid van de Roche-groep, tweede.

"We zijn er buitengewoon trots op dat onze grote inzet op duurzaamheid in al onze bedrijfspraktijken opnieuw is erkend," zei Thomas Schinecker, CEO van Roche. "Het is een fantastische prestatie dat Chugai en Roche respectievelijk tweede en derde werden. Deze dubbele erkenning weerspiegelt de innovatie die de Roche Group in de samenleving introduceert, en onze vastberadenheid om duurzame praktijken voortdurend in onze strategie en cultuur te integreren."

Gedurende de afgelopen 15 opeenvolgende jaren behield Roche haar leidende positie, die is gebaseerd op een diepgaande analyse van economische, sociale en milieuprestaties. De DJSI-familie van indices dient als een benchmark voor beleggers die duurzaamheidsoverwegingen in hun portefeuilles integreren.

Duurzaamheid maakt al meer dan 125 jaar een integraal onderdeel uit van de activiteiten van Roche. Roche hanteert een holistische aanpak van duurzaamheid en integreert de drie dimensies van duurzaamheid:

  • Samenleving: hoe dragen we bij aan een betere toekomst voor iedereen

  • Milieu: hoe minimaliseren we onze impact op de natuur 

  • Economie: hoe investeren we in medische vooruitgang, banen creëren en bestaanszekerheid garanderen

Roche levert haar grootste bijdrage aan de maatschappij door de gezondheidszorg te verbeteren. Dit gebeurt door het ontwikkelen van innovatieve behandelingen in belangrijke ziektegebieden en medische testen, digitale oplossingen en diensten om mensen te helpen een gezonder leven te leiden.

Roche is zich ervan bewust dat dit niet alleen mogelijk is. De sleutel tot het creëren van duurzame waarde en groei ligt in het samenwerken met belanghebbenden en het aangaan van een open, constructieve dialoog. Op die manier genereert Roche waarde voor de maatschappij en realiseert het een duurzame economische groei voor het bedrijf. We passen deze aanpak toe om onze totale milieu-impact in ons bedrijf te verminderen, die veel verder gaat dan CO2 vermindering, maar ook bij het bepalen van langetermijndoelen, het meten van onze milieu-impact en het hebben van een end-to-end focus op onze producten.

Meer informatie over onze internationale activiteiten op verschillende duurzaamheidsgebieden vindt u hier:

Deze wereldwijde ranglijst wordt jaarlijks gepubliceerd door de S&P Dow Jones Indices (S&P DJI) en meet de prestaties van 's werelds leiders op het gebied van duurzaamheid. S&P DJI nodigt beursgenoteerde ondernemingen uit om deel te nemen. Bedrijven worden geselecteerd voor de indices op basis van een systematische Corporate Sustainability Assessment. Alleen bedrijven die op basis van deze beoordeling hun industrie leiden, worden in de indexcijfers opgenomen. Dit wordt bepaald door een uitgebreide beoordeling van economische, sociale en milieucriteria voor de lange termijn, waarbij rekening wordt gehouden met algemene en branchespecifieke duurzaamheidstrends.


M-NL-00001959

Deze website met het internetadresbevat informatie die is bedoeld voor een breed publiek en is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

ContactRoche InternationaallinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeOver RocheMedicijnenWerken bijMediaVerhalenPrivacy policyLegal statement (gebruiksvoorwaarden)Meld bijwerkingen